תנאי קבלה

מבנה לימודים

המגמה לאינטרנט ומדיה חדשים

 תיאור התכנית: קשה להפריז בחשיבות המדיה הדיגיטליים בעידן שבו אנחנו חיים. תהליכים תרבותיים וחברתיים, וגם כלכליים ופוליטיים, משנים את פניהם בעקבות יישומים כפייסבוק, טוויטר ואינסטגרם. יישומיים אלה ואחרים מהווים חלק בלתי נפרד מחיי היום יום שלנו. הם משפיעים על הדרך שבה אנחנו עובדים, בוחרים מסלולי טיול, או מוצאים בני זוג (ואפילו נפרדים מהם).המגמה לאינטרנט ומדיה חדשים מיועדת לסטודנטים מצטיינים שרוצים להבין באופן מעמיק את סביבת המדיה העכשווית. המגמה תקנה לבוגריה כלים תיאורטיים ומעשיים בנושאים כגון רשתות חברתיות, שווק באינטרנט, שיתוף כפעולה מכוננת, ממים אינטרנטיים, פרטיות ברשת, צורות חדשות של כוח תאגידי וגורלם של מדיה "ותיקים" (כגון טלוויזיה) בעידן המקוון. הלימודים במגמה מכוונים הן למי שרוצים להתמקד במחקר אקדמי והן למעוניינים לעסוק בניו מדיה הלכה למעשה. 

 תקשורת פוליטית ותהליכים פסיכולוגיים בעידן הדיגיטלי:   התוכנית  לתקשורת פוליטית

התוכנית עוסקת בתקשורת פוליטית, בפסיכולוגיה פוליטית ובדעת קהל, תוך בחינה שיטתית של היבטים פסיכולוגיים ופוליטיים של מדיה חדשים. אמצעי התקשורת בימינו מהווים גורם מרכזי המתווך בין אזרחים, מנהיגים ומוסדות פוליטיים. מטרת התכנית היא לספק מסגרת תיאורטית ומעשית להבנת קשרי הגומלין בין התקשורת והפוליטיקה, תוך התמקדות בהיבטים פסיכולוגיים של תקשורת ופוליטיקה, בתקשורת פוליטית בעידן הדיגיטלי, בדעת קהל והשפעת התקשורת על דעת הקהל, בתהליכי שכנוע ושינוי עמדות, בפסיכולוגיה חברתית ופוליטית בתקשורת, ובהשתתפות פוליטית דיגיטלית, הן בישראל הן בפרספקטיבה השוואתית.

יחד עם נושאים קלאסיים בתקשורת פוליטית ובפסיכולוגיה פוליטית כגון פרסונליזציה תקשורתית של מנהיגים, צריכת תקשורת ושינוי עמדות, התנהגות בוחרים, ותקשורת לא מילולית בזירות פוליטיות - התוכנית מתמקדת גם בתחומים עדכניים כמו השתתפות פוליטית דיגיטלית, מחאה והתנגדות באינטרנט, מוביליזציה של שינוי חברתי בעזרת פלטפורמות של מדיה חדשים, עיתונות דיגיטלית, מיפוי של רשתות חברתיות, קמפיינים דיגיטליים והיבטים פסיכולוגיים ופוליטיים של מדיה חדשים.    

לצד ובמשולב עם הרמה התיאורטית נלמדים במסגרת התוכנית נושאים ומיומנויות שהם בעלי מימד פרקטי יישומי: ייעוץ פוליטי, דוברות, שיווק ובניית תדמית פוליטית בעידן דיגיטלי, בניית קמפיינים פוליטיים, שימושים חברתיים ופוליטיים במדיה חברתית, ביצוע, ניתוח והסקת מסקנות בסקרי דעת קהל, תכנון מערכים ניסויים, ניתוח תוכן ממוחשב, פיתוח ובניית ספרי קידוד אנושיים ועקרונות הכתיבה וההפקה של עיתונות דיגיטלית. 

מרצי התוכנית הם מומחים מובילים בתחומים של תקשורת פוליטית, פסיכולוגיה פוליטית, דעת קהל, והשתתפות פוליטית דיגיטלית וכן אנשי שטח מובילים בתחום של ייעוץ פוליטי, שיווק פוליטי דיגיטלי ובניית קמפיינים פוליטיים. בוגרי התכנית השתלבו במחקר אקדמי ויישומי, במשרדי הממשלה, במכונים וצוותים לחשיבה אסטרטגית מדינית, בפרסום, דוברות וייעוץ פוליטי ואסטרטגי

 

 מסכים דיגיטליים: המגמה לתקשורת, תרבות וקולנוע

 

התוכנית מציעה שילוב ייחודי ובינתחומי של לימודי תקשורת ולימודי תרבות תחת ההקשר העכשווי של המסכים הדיגיטליים. השילוב בין שתי המסורות של לימודי תקשורת ולימודי תרבות לבין המדיה העכשווית מספק נקודת מבט מועדפת לבחינה וניתוח של מגוון תופעות תרבותיות בעבר ובהווה, בהקשר מקומי ובהקשר הגלובאלי. במרכז התוכנית שלושה תחומי עניין עיקריים: קולנוע ותקשורת חזותית, תרבות פופולארית, ותיאוריה והיסטוריה של המדיה. מרצי התוכנית הם מומחים מובילים בתחומי ההיסטוריה, הפילוסופיה, חקר התרבות והתרבות הויזואלית ומחקר הקולנוע הישראלי והגלובלי.  התוכנית פונה אל סטודנטים מעולים ממדעי החברה והרוח המעוניינים להתעמק ולחקור סוגיות, תופעות ותוצרים תרבותיים וקולנועיים בפרספקטיבה פרשנית וביקורתית. תוכנית הלימודים עוסקת בנושאים כגון מדיה וזיכרון, ייצוג טראומה ופוסט טראומה בתרבות העכשווית ובקולנוע, תקשורת חזותית וצילום, התרבות הישראלית והקולנוע הישראלי במפנה המאה, ותרבות בעידן הדיגיטלי. לצד מגוון גישות תיאורטיות, התוכנית מציעה גם קורסים ייעודיים, כולל סדנאות בתחומי כתיבה למדיה, תסריטאות, קולנוע, צילום בטלפון הנייד, בימוי, ויצירה. לימודי המוסמך בתוכנית זו מכשירים  את דור העתיד של החוקרים, העורכים, האוצרים ואנשי המדיה העוסקים בממשק שבין תקשורת, קולנוע ותרבות. 

 

מדריך לנרשם

מערכת רישום