תואר ראשון בתקשורת

 

בתואר הראשון במחלקה לתקשורת תוכלו ללמוד ולהבין את העולם בו אנו חיים כיום, תוך הצצה אל העתיד ואל התמורות הדרמטיות שאנו עומדים לפתחן. הלימודים מיועדים להעמיק את ההבנה בנושאים תיאורטיים, מחקרים ועיוניים כגון תקשורת והתנהגות פוליטית, פסיכולוגיה בתקשורת, השפעות תקשורת ודעת קהל, עיתונות ועיתונות דיגיטלית, תקשורת חזותית וקולנוע, היסטוריה ופילוסופיה של טכנולוגיות תקשורת, שפה ותקשורת, רשתות חברתיות ומחאה באינטרנט. המרכיב התיאורטי-עיוני משולב עם קורסים וסדנאות פרקטיות ברמה גבוהה העוסקים בתסריטאות, עריכה וכתיבה עיתונאית, פרסום ודוברות, טלוויזיה, אתרי מדיה דיגיטלית וחווית המשתמש, נרטיבים ודיאלוג בין קבוצות, פודקאסטינג ועוד. 

לפרטים נוספים על לימודי התואר הראשון ניתן לפנות ליועצת לתואר ראשון -  חופית דגרי או למזכירות המחלקה -  ענבל לוין 

 

מסלול לסטודנטים מצטיינים

מסלול לסטודנטים מצטיינים תואר בוגר בתקשורת שנים ב׳ וג׳

* נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד, אך מיועד לנשים וגברים כאחד.

 

מטרות המסלול ואופיו

המחלקה לתקשורת ועיתונאות מדורגת במקום מספר ה-15 מכל המחלקות לתקשורת בעולם, במקום הראשון בישראל, ובין עשר המחלקות המובילות באירופה (לפי מדרג שנחאי). מעמד מכובד זה הושג בשל המצוינות המחקרית של חברי הסגל של המחלקה. מטרת המסלול היא להעניק לסטודנטים מצטיינים של התואר הראשון חשיפה מוקדמת ואינטנסיבית לחיים בחזית המחקר הבינלאומי בתקשורת.

המשתתפים במסלול יעמיקו את הבנתם ומעורבותם במחקר התקשורת על ידי היכרות עם המחקרים האישיים של חברי הסגל במחלקה. באמצעות קורסי ליבה ייחודים למסלול ילמדו הסטודנטים על הפרויקטים המחקריים של חברי הסגל השונים בתחומי התמחות מגוונים, ישמעו על מחקריהם של אורחים מובילים מחו״ל, ויכירו את עבודתם המחקרית של צוות הדוקטורנטים במחלקה.

בנוסף, משתתפי המסלול ייהנו מ״מעטפת״ של מספר פעילויות והטבות, כגון: אפשרות העסקה כעוזרי מחקר, אפשרות הצטרפות לקבוצות מחקר, קידום אופציות לחילופי סטודנטים עם אוניברסיטאות זרות, השתתפות באירועים מיוחדים של המחלקה כולל מפגשים עם חוקרים אורחים, עידוד ותמיכה בהגשת עבודות סמינר מצטיינות לכנסים ו/או כמאמרים, אפשרות של מועמדות לפרסים ומלגות למצטיינים.

סטודנטים במסלול גם יוכלו להשתתף בתוכנית לימודים המאפשרת תואר ראשון ושני בארבע שנים.

משך המסלול: מסלול מצטיינים יתקיים בשנים ב׳ וג׳ של תואר הבוגר.

מספר הסטודנטים במסלול: עד 20 לשנה.

וועדת המסלול: שני המרצים של קורסי הליבה של המסלול והיועץ האקדמי של תכנית הבוגר יהוו וועדה שאחראית על מיון הסטודנטים למסלול ותיאומים שונים הקשורים לפעילותו השוטפת.

מרכיבי המסלול

קורסי ליבה

+ מעטפת של פעילויות והטבות.

+ אפשרות לקבל תואר בוגר ומוסמך בארבע שנים.

 

א. שני קורסי ליבה

1. קורס מצטיינים שנה ב׳ יתקיים בסמסטר ב׳ של שנה ב׳ – 2 נ״ז.

מרצה הקורס: פרופ׳ זוהר קמפף.

2. קורס מצטיינים שנה ג׳ יתקיים בסמסטר א׳ של שנה ג׳ – 2 נ״ז.

מרצת הקורס: פרופ׳ קרן טננבוים-וינבלט.

הקורסים מוגדרים כשיעורים ומוגבלים לסטודנטים של המסלול בלבד.

כל קורס יחשוף את המשתתפים לעולם המחקר בתקשורת באמצעות המומחיות של מרצה הקורס וכך דרך הרצאות אורח של חברי הסגל ודוקטורנטים של המחלקה, ולעתים גם אורחים מחו״ל. הרצאות האורח יעודדו קשרים בין הסטודנטים לבין חברי סגל שונים, שיכולים להניב פרות בכתיבת עבודות סמינר בקורסים אחרים, השתתפות בקבוצות מחקר וכד׳.

המטלות הרשמיות של קורס, מעבר להשתתפות פעילה, יכללו גם משימות קריאה וביקורת על מאמרים/מחקרים ודרישות אחרות לפי שיקול מרצה הקורס, וכן עבודת סיום מעמיקה.

 

ב. ״מעטפת״ – פעילויות והטבות לתלמידי המסלול

1. אפשרות העסקה כעוזרי מחקר: תלמידי המסלול יהוו את המאגר הראשוני לחברי סגל ודוקטורנטים שמחפשים עוזרי מחקר.

2. אפשרות הצטרפות לקורס קבוצות מחקר של חברי סגל לפי מתווה הפקולטה למדעי החברה, שמאפשר לחברי סגל עם מענקים גדולים לצרף מספר מוגבל של תלמידים מצטיינים לקבוצות המחקר שלהם (תמורת 2 נ״זים). שוב, תלמידי המסלול יהוו את המאגר הראשוני לאופציה הזאת.

3. קידום לחילופי סטודנטים עם אוניברסיטאות זרות, קורסים בחו״ל וכד׳ באמצעות הצגת תכנית ארסמוס ותכניות אחרות בפני הסטודנטים.

4. השתתפות הסטודנטים באירועים רלוונטיים של המחלקה שמיועדים בד״כ לחברי סגל ותלמדי מחקר, כגון כיתות אמן של אורחים, קורסים מיוחדים לתלמידי מוסמך ומחקר, ימי עיון וכנסים של המחלקה.

5. עידוד ותמיכה בהגשת עבודות סמינר מצטיינות לכנסים ו/או כמאמרים לכתבי עת.

6. פרסים ומלגות. משתתפי המסלול יהוו את המאגר הראשוני של מועמדים פוטנציאליים לפרסים ומלגות הצטיינות במחלקה.

 

ג. אפשרות לקבל תואר בוגר ומוסמך בארבע שנים

תלמידי המסלול יוכלו להשתתף בתוכנית לימודים מואצת הכוללת תואר ראשון ושני בארבע שנים. סטודנטים בשנה ג׳ יתחילו לאחסן קורסים למוסמך באישור וועדת המסלול והיועצת האקדמית לתואר שני. ההרשמה בפועל לתואר השני תתבצע רק לאחר סגירת התואר הראשון.

במקרה של סטודנט שירצה לכתוב תזה (מסלול מחקרי תואר מוסמך) יהיה אפשר להתבסס על עבודת סמינר משנה ג׳.

תנאי קבלה ומעבר

תנאי קבלה למסלול בשנה ב׳:

* הקבלה למסלול תתבסס על מספר מרכיבים משולבים, הכוללים הציון הממוצע המצטבר בלימודים, התייעצות של וועדת המסלול עם מרצי ומתרגלי המחלקה, דוגמת כתיבה, ובמקרים מסוימים ראיון קבלה. 

* ככלל, לא יתקבל סטודנט למסלול שציון הממוצע שלו פחות מ- 90 בלימודי תקשורת בסיום שנה א׳, אלא במקרים חריגים.

* חלק מהתלמידים של שנה ב׳ יקבלו הזמנה להשתתף במסלול על בסיס ציוניהם, ללא צורך בהגשת מועמדות.

* בנוסף, כל סטודנט העומד בתנאי הקבלה מוזמן להגיש מועמדות.

 

תלמידי שנה ב׳: מועד הגשת מועמדות למסלול בשנת הלימודים תשפ״ד (2023-24)

המועד המדיוק להגשת מועמדות יפורסם במהלך סמסטר א׳.

לאחר פרסום מועד ההגשה, על סטודנטים המבקשים להגיש מועמדות למסור את המסמכים הבאים:

  • קורות חיים
  • גיליון ציונים – יש לצרף צילומי מסך מתוך המידע האישי עם ציונים בכל הקורסים, וממוצע רב שנתי.
  • דוגמת כתיבה – יש להגיש חיבור בן עמוד אחד העוסק בתופעה תקשורתית שמעניינת אתכם.

יש לשלוח את כל המסמכים בקובץ וורד או pdf אחד לכתובת: inballev@savion.huji.ac.il

 

תנאי מעבר ממסלול שנה ב׳ לשנה ג׳:

המשך השתתפות במסלול המצטיינים לשנה ג׳ כרוך ב:

* קבלת ציון ממוצע של-90 לפחות בלימודי תקשורת בסוף שנה ב׳ (ממוצע של שנה ב׳), אלא במקרים חריגים.

*  קבלת ציון של לפחות 90 בקורס מצטיינים של שנה ב׳.

* מיון של וועדת המסלול.

 

הצטרפות למסלול ״באיחור״ רק בשנה ג׳: סטודנטים שלא ביקשו להצטרף או שלא התקבלו למסלול בשנה ב׳ יוכלו להגיש מועמדות להצטרף למסלול בשנה ג׳ לפי התנאים הבאים:

* קבלת ציון ממוצע של-90 לפחות בלימודי תקשורת בסוף שנה ב׳ (ממוצע של שנה ב׳).

* מיון של וועדת המסלול לפי הקריטריונים המצוינים למעלה (התייעצות עם מרצים, דוגמת כתיבה, ראיון קבלה במקרה הצורך).

עדיפות תינתן לסטודנטים שהיו במסלול המצטיינים בשנה ב׳.

 

פרטי נוהל הגשת מועמדות להצטרף בשנה ג׳ למסלול ישלח לתלמידים לפני תחילת שנת הלימודים.

 

לפרטים נוספים על מסלול המצטיינים:

ד״ר לילי בוקסמן-שבתאי (יועצת אקדמית לתואר בוגר): lilly.boxman@mail.huji.ac.il

פרופ׳ עמית פינצ'בסקי (ראש המחלקה לתקשורת ועיתונאות): amitpi@mail.huji.ac.il

 

 

 

בין תיאוריה למעשה : קורסים פרקטיים לתואר ראשון ושני

מהאקדמיה לעולם המעשה

תואר שני:

  • מיתוג עסקי ופוליטי ברשתות החברתיות:  בסדנה זו התלמידים ייקנו לעצמם את מיומנויות המיתוג העסקי והפוליטי ויתרגלו אותם בכיתה הלכה למעשה. תהיה התמקדות בתחום ניהול המשברים ולשיקום האמון לאחר סיומם. בנוסף הסדנה תעסוק במספר סוגיות נבחרות ובהן מיתוג מדיני ברשתות החברתיות, מיתוג אישי בעידן הדיגיטלי וכן עבודה עם שגרירי מותג. 
    מרצה הקורס: מר יורי גנקין
    קישור לקורס בשנתון

 

  • שיטות מחקר איכותניות ואתנוגרפיות מתקדמות לחקר השתתפות דיגיטלית: תלמידי הקורס יכירו ויתנסו בשיטות המאפשרות לחקור מגוון שאלות בתחום הרחב של השתתפות דיגיטלית, כולל הפקת תכנים דיגיטליים, השתתפות ברשתות חברתיות, מחקרי סלולר ועוד.  הקורס מתמקד בשיטות איכותניות לאיסוף נתונים: ראיונות עומק, ניתוח תוכן איכותני ואתנוגרפיה (תצפית-משתתפת) מקוונת. הקורס מתאים גם לקידום, ליווי וייעוץ מתודולוגי מעשי עבור פרויקט מחקר בתחום המחקר של השתתפות דיגיטלית, רשתות חברתיות, מחקרי סלולר ועוד.
    מרצה הקורס: ד"ר נטע קליגלר וילנצ'יק
    קישור לקורס בשנתון

 

  • יסודות המחקר באינטרנט: עידן התקשורת הגלובלית: הקורס בעל אוריינטציה פרקטית, העוסק במגוון היבטים של חקר האינטרנט. דן בשתי שאלות עיקריות: השאלה הראשונה קשורה לתופעת האינטרנט בכללותה והתכונות הייחודיות של ה Web2.0. השאלה השניה בוחנת כיצד ניתן להשתמש באינטרנט ככלי מחקר לשאלות מחקר מסורתיות. במהלך הקורס יושם דגש מיוחד על כלים ומושגים ייחודיים לעולם האינטרנט, כגון קישורים, אתרי אינטרנט ורשתות חברתיות מקוונות. 
    מרצה הקורס: ד"ר כריסטיאן באדן
    קישור לקורס בשנתון

 

  • פרקטיקה, מיומנויות ותיאוריה בבימוי קולנועי : קורס מתקדם: לימוד יסודות הבימוי הקולנועי תוך התנסות מעשית וצפייה בעבודות התלמידים: כיצד מביימים סרט, ניתוח התסריט לשם בחירת אמצעי המבע המדויקים: בימוי השחקנים, בימוי המצלמה, השימוש בפסקול, בתפאורה ובאביזרים ככלי בימוי בסיסיים. כל זאת לגבי בימוי השוט הבודד, הסצנה והסרט השלם. 
    מרצה הקורס: פרופ' ענר פרמינגר
    קישור לקורס בשנתון

 

  • תקשורת ואסטרטגיה פוליטית בין-אישית: הקורס עוסק במחקר יישומי בתקשורת פוליטית מעשית. הסטודנטים ילמדו איך לבנות ולהעריך אסטרטגיה תקשורת אישית של פוליטיקאים ומנהיגים. הקורס יסקור כל אחד מסוגי התקשורת ואת הקשר ביניהם, בהיבטים תיאורטיים ויישומיים.  סיטואציות שונות ייבחנו הן בהיבט תיאורטי והן בהיבט יישומי, תוך צפייה בקלטות וידאו.
    מרצה הקורס: פרופ' צפירה ליכטמן
    קישור לקורס בשנתון

 

  • תקשורת אפקטיבית ככלי ליישוב סכסוכים ולניהול משא-ומתן: הקורס עוסק בניתוח מודלים למשא-ומתן בפרספקטיבה תקשורתית, לימוד מורחב של העקרונות להבניית אסטרטגיה שיתופית, כלים לתקשורת מבוקרת לניהול שיטתי של תהליך המשא-ומתן ויישוב סכסוכים, תקשורת בין-אישית אפקטיבית, התמודדות עם התנגדויות ושימוש בשפה כאסטרטגיה. תקשורת לא-מילולית אפקטיבית והקשר בין התקשורת המילולית לתקשורת הלא-מילולית והשלכותיו על התהליך התקשורתי. הבדלים מגדריים במיומנויות תקשורת ביישוב סכסוכים ומשא ומתן. בנוסף, יושם דגש על תקשורת ככלי ליצירתיות כמרכיב מרכזי בהגדלת הערך הגלום במשא-ומתן עבור שני הצדדים, וככלי לבניית פתרונות אינטגרטיביים, פרטו-אופטימליים.
    מרצה הקורס: פרופ' צפירה ליכטמן
    קישור לקורס בשנתון

 

  • חדשנות במדיה דיגיטליים: משתמשים, מפרסמים ופלטפורמות: הקורס עוסק בגישות חדשניות למדיה דיגיטלית, שיווק דיגיטלי ולהתנהגות דיגיטלית בהתייחס לשלושה מוקדים עיקריים: משתמשים, מפרסמים ופלטפורמות. בקורס נלמד כיצד יוצרים קמפיינים בפייסבוק, אינסטגרם וגוגל. כיצד ניתן להשתמש בשפה, תמונות או וידאו כדי למקסם תוצאות קמפיין. כיצד ניתן לאמץ ולנצל את המאפיינים של הפלטפורמה לטובת קידום המטרות שלנו. כיצד ניתן לעקוב אחר החידושים הכי עדכניים בפלטפורמות ולאמץ אותן לטובת פעילות שיווקית.
    מרצה הקורס: גב' יפעת מור
    קישור לקורס בשנתון

תואר ראשון:

 

  • מהפכת הפודקאסטים: סדנה ליצירת הסכתים נראטיביים: עולם הפודקאסטים הוא אחד התחומים החדשניים ביותר בתקשורת העולמית, שמתפתח במהירות ומחולל מהפכה בעולמות הרדיו, הדוקו והעיתונות. למרות שזהו תוצר מובהק של עידן האינטרנט - מדובר במדיום כמעט חתרני, שבמידה רבה הולך כנגד המגמות הבולטות בשוק המדיה, וחוזר אל עקרונות הבסיס של "סטוריטלינג" בצורתם הראשונית ביותר. המשתתפים בסדנה ילמדו כיצד ליצור פודקאסטים נראטיביים, מבוססי סיפור: דרך ציד סיפורים, עריכת תחקיר, הקלטת ראיונות, גיבוש מבנה נראטיבי, ועד כתיבת תסריט, הגשה וקריינות.
    מרצה הקורס: דר' רונן אידלמן 
  • כתיבה מגזינית וחדשותית בפרינט ובדיגיטל: בעידן הדיגיטל והרשתות החברתיות, יכולת הבעה עצמית בכתב הפכה למיומנות יסוד חיונית גם עבור מי שאיננו כתב מקצועי בעיתון. מטרת הסדנה היא לקדם ולשכלל את מיומנויות הכתיבה המגזינית והחדשותית של הסטודנטים ולאפשר למשתתפים למצוא את הקול הייחודי שלהם באמצעות תרגול כתיבה אפקטיבית בפורמטים שונים. המשתתפים בסדנה יתפקדו כחברי צוות במערכת עיתונאית, יתרגלו את עבודת החדשות והמגזין וכן מיומנות כתיבה עיתונאית מתקדמת, כולל תרגול מעשי בכתיבת ידיעה חדשותית, ראיון, תחקיר, מגזין, טור אישי ומסגרות פרשניות, וירכשו ניסיון בסיסי בעריכה. כמו כן, התלמידים ילמדו לעבוד מול יועצים משפטיים, יועצים אסטרטגיים, דוברים ועורכים.
    מרצה הקורס: מר גדי בלום

    קישור לקורס בשנתון

 

  • פרקטיקום\התמחות: הקורס נועד לחבר בין עולם התיאוריה לעולם המעשה, במסגרתו הסטודנטים מתמחים בארגונים שונים. דוגמת ערוץ 2, בית הנשיא, ערוץ הכנסת, דוברות הכנסת, ידיעות ירושלים ועוד. מטרת הקורס היא לחבר בין ההכשרה האקדמית של הסטודנט לבין שוק העבודה.
    למידע נוסף:  http://social.huji.ac.il/book/%D7%9E%D7%AA%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%9D-2

 

  • אומנות הריאיון המשודר: סדנה המועברת ע"י גב' יסמין קייני, במאית ויוצרת הסדרה הדוקומנטרית בהובלת טל פרידמן "להיות אבא". מטרת הסדנה היא להכיר לסטודנטים מגוון שיטות של ריאיון ולהתנסות בסוגים שונים של ריאיונות. הריאיונות יצולמו באולפן אותו הסטודנטים ילמדו לתפעל. 
    מרצה הקורס: גב' יסמין קייני
    קישור לקורס בשנתון

 

  • כתיבה והגשה של מהדורת חדשות קצרה: סדנה לעריכת טלוויזיה עם גב' יסמין קייני, במאית ויוצרת הסדרה הדוקומנטרית בהובלת טל פרידמן "להיות אבא". מטרת הסדנה היא להכיר לסטודנטים את עבודת התחקיר, המיון, עריכת התוכן והכתיבה שמאחורי הגשת החדשות. וכן לאפשר להם לחוות הגשת טקסטים מול המצלמה בסט של אולפן. 
    מרצה הקורס: גב' יסמין קייני
    קישור לקורס בשנתון

 

  • כתיבה לרדיו, טלוויזיה ומולטי מדיה: סדנה בה יילמדו הסטודנטים יצירתיות, כתיבה לטלוויזיה ורדיו, תחקיר, שפת שידור ועוד.
    מרצה הקורס: מר מרדכי ברכאן
    קישור לקורס בשנתון

 

  • דוברות פוליטית: הסדנה מתמקדת בטכניקות שונות המשמשות דוברים בתחום הפוליטי לקידום רעיונות, ארגונים ואישים פוליטיים. נלמד כיצד בונים תדמית של פוליטיקאי, הבניית מסרים רעיוניים ואישיים וגיבוש דרכי פעולה פוליטיים ותקשורתיים הנדרשים להעברת המסר.
    מרצה הקורס: ד"ר ברוך לשם-ליפשיץ
    קישור לקורס בשנתון

 

  • דיאלוג ותקשורת בין קבוצות בקונפליקט: במהלך הסדנה נתנסה בקיום דיאלוג בין זהויות ובין קבוצות בקונפליקט. הסדנה משלבת בין התנסות ובין עיבוד והמשגה של החוויה ההתנסותית. במהלכה יתוודעו הסטודנטים למודלים שונים של מפגש בין-בקוצתי.
    מרצה הקורס: ד"ר יפתח רון
    קישור לקורס בשנתון

 

  • הופעה מיקרופון והופעה מול מצלמה: סדנה בה מתרגלים הסטודנטים בכתה הופעה מול מצלמה ומיקרופון, ולומדים על הגברת המודעות להופעה מול מצלמה, מיקרופון וקהל.
    מרצה הקורס: מר מרדכי ברכאן
    קישור לקורס בשנתון

 

  • סדנה בתסריטאות: סדנה בהנחייתו של ד"ר גדי טאוב, בה נבחנים ההבדלים בין כתיבה ספרותית וכתיבה דרמטית, ינותחו תסריטים. הסטודנטיםיפתחו יכולת לקרוא תסריט, הבנת מבנה של תסריט ויכולת לכתוב סצינות. 
    מרצה הקורס: ד"ר גדי טאוב
    קישור לקורס בשנתון

 

  • תקשורת מילולית ולא מילולית אפקטיבית: הקורס יעסוק בתיאוריה ופרקטיקה של תקשורת מילולית ולא מילולית אפקטיבית. יבחנו דפוסים והשפעות של תקשורת מילולית ולא מילולית בזירות בין אישיות, ציבוריות, ובמדיה וכן פערים בין תקשורת מילולית ולא מילולית, השפעותיהם ודרכים להתמודד עמם.  
    מרצה הקורס: פרופ' צפירה ליכטמן
    קישור לקורס בשנתון

 

  • עיתונות ברשת: הסטודנטים יכירו את עולם המגזינים המקוונים וירכשו מושגי יסוד בהרכבת המגזין: אפיון אתר ועיצובו, כלי פרסום, הפצת מידע ועוד. 
    מרצה הקורס: מר יעקב נצר
    קישור לקורס בשנתון

 

  • פרסום: בסדנה זו נלמד כיצד עובד עולם הפרסום, איך בונים מותג, הכרת התשתית עליה בנויה כל האסטרטגיה התקשורתית, בניית קמפיין, מבנה משרד פרסום ועוד.
    מרצה הקורס: גב' טובית שלומי
    קישור לקורס בשנתון


 

 

 

תכנית המתמחים

תכנית המתמחים של הפקולטה למדעי החברה נועדה לחבר בין עולם התיאוריה לעולם המעשה.

היא מציעה לסטודנטים מגוון התמחויות בארגונים הרלוונטיים לתחום הלימודים שלהם בשילוב קורס אקדמי המלווה את ההתמחות,

ובכך מחברת בין ההכשרה האקדמית של הסטודנטים לבין שוק העבודה.

התכנית משתפת פעולה עם מוסדות וארגונים מרכזיים בירושלים ומחוצה לה, ביניהם:

  • כנסת ישראל ובית הנשיא
  • משרדי ממשלה (משרד החוץ, הבריאות, הפנים, התקשורת, המדע והטכנולוגיה ועוד)
  • ידיעות ירושלים (mYnet), ערוץ 2
  • משרד מבקר המדינה, נציבות שרות המדינה, הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה
  • עיריית ירושלים

וארגונים מובילים רבים נוספים.

שיתופי פעולה אלה נועדו לבסס את אחריות המחלקה כלפי עתידם המקצועי של הבוגרים שלנו, כמו גם את תרומתה של האקדמיה למרקם החיים הציבוריים במדינת ישראל ככלל ובעיר ירושלים בפרט.

ראש תכנית המתמחים פרופ' קרן טננבוים- וינבלט